Siirt Vajinismus Nedir?

Vajinismus Nedir?

Vajinusmus hastalığından mustarip olan birçok kadın, hastalıklarının bilincine varmazlar. Bu süreç içerisinde bir rahatsızlıkları olduğunu görmezden gelirler ve zaman kaybederler. Vajinusmus rahatsızlığı kadınları psikolojik olarak etkileyen ve özgüvenlerini kaybetmelerine sebep olan bir rahatsızlıktır. Vajinusmus rahatsızlığına sahip kadınlar, cinsel ilişkiye girmek istemelerine karşın bir türlü sağlıklı bir cinsel birliktelik geçirememeleri durumuna denir. Bu isteksizlik sonucu kadın aşırı derecede kasılır, eşini iter ya da bacaklarını kapatarak tepki verir. Rahatsızlığın bir sonucu olarak ortaya çıkan tepkiler tamamen kadının kontrolü dışında gerçekleşir. Vajinusmus sorunu evliliği sarsabilecek bir rahatsızlıktır ve mutlaka rahatsız kadının tedavi olması gerekir.

Cinsel İlişki Nedir?

Cinsel ilişki kadın ve erkeğin cinsel organlarının birleşmesi sonucunda gerçekleşen eyleme verilen isimdir. Bu eylem sonucunda, üremek için gereken doğal süreç gerçekleşmiş olur. Cinsel ilişki süreci çiftlerin sadece üremek için değil haz almak için de yaptığı bir eylem olarak karşımıza çıkıyor. Buda evliliği olumlu yönde etkileyen bir gelişme oluyor. Ancak bu tarz bir rahatsızlık sonucu cinsel birleşme gerçekleşmediğinde ortaya gerginlikler çıkabiliyor. Özellikle de kadınlar için zevk almaları gereken bir eylem ıstırap verici bir hale geliyor.

Vajinusmus Nedir?

Vajinusmus, kadınlarda meydana gelen bir rahatsızlıktır. Bu hastalığın sonucu olarak kadın tamamen istemsiz olarak cinsel ilişkiyi reddeder. Kendisini kasar ve sakınmaya çalışarak aşırı tepki veriri. Sonuç olarak ise cinsel ilişkiye girmeleri söz konusu olmaz. Kendisini zorlayarak cinsel ilişkiye girilse bile kadın acı çekmeye başlar ve bu birliktelikten herhangi bir zevk alamaz. Vajinusmus belirtileri her bireyde farklı şekilde ortaya çıkar.

Aynı zamanda vajinusmusun düzeyi de bireylere göre değişkenlik gösterebilir. Her bireyde bu rahatsızlığın seviyesi aynı olmayabilir. Bazı kişilerde cinsel birlikteliğin acılı olduğu kanısından kaynaklı olarak vajinusmus gelişebildiği gibi bazı bireylerde ise taciz ya da tecavüz gibi durumların ardından bu rahatsızlık gelişebiliyor. Sonuç olarak her bireyde tedavi de aynı sürede tamamlanmıyor.

Vajinusmus Belirtileri Nelerdir?

Kadınlarda cinsel ilişki sürecinden korkma durumu ortaya çıkar. Cinsel ilişkiden çok fazla korkar hale gelirler ve birlikteliği gerçekleştiremezler. Zorlayarak cinsel birlikteliği gerçekleştirse bile, acı çekmeye başlar ve kesinlikle zevk alamaz. Cinsel birliktelik sırasında, penis vajinaya giremez. Bazen de kadının kendisini aşırı kasması sonucunda vajinaya penisin sadece bir kısmı girebilir. Jinekolog korkusu da bu durumun kötüleşmesine sebep olur. Seks pozisyonunda ki hatalı davranışlarda buna sebep olabilir. Bacakları açmayarak kapalı tutma durumumda ortaya çıkabilir.

Aynı zamanda cinsel birlikteliği yaşamak istememe şeklinde de kendini gösterebilir. Kimi zaman hastaların bilinç altında mevcut olan korkular ya da endişeler bile bu rahatsızlığın ortaya çıkmasına sebebiyet verebiliyor. Dolayısıyla öncelikle bu hastaların bilinç altına müdahale edilmesi ve söz konusu korkuların giderilmesi de gerekebiliyor. Vajinusmus tedavisi ile psikolojik terapilerin kombine şekilde uygulandığı tedavi yöntemleri de bulunuyor

 


Sorularınız İçin 0532 015 32 86 Numaralı Telefondan Whatsapp'tan Ulaşabilirsiniz


Adana Vajinismus
Adıyaman Vajinismus
Afyon Vajinismus
Ağrı Vajinismus
Aksaray Vajinismus
Amasya Vajinismus
Ankara Vajinismus
Antalya Vajinismus
Ardahan Vajinismus
Artvin Vajinismus
Aydın Vajinismus
Balıkesir Vajinismus
Bartın Vajinismus
Batman Vajinismus
Bayburt Vajinismus
Bilecik Vajinismus
Bingöl Vajinismus
Bitlis Vajinismus
Bolu Vajinismus
Burdur Vajinismus
Bursa Vajinismus
Çanakkale Vajinismus
Çankırı Vajinismus
Çorum Vajinismus
Denizli Vajinismus
Diyarbakır Vajinismus
Düzce Vajinismus
Edirne Vajinismus
Elazığ Vajinismus
Erzincan Vajinismus
Erzurum Vajinismus
Eskişehir Vajinismus
Gaziantep Vajinismus
Giresun Vajinismus
Gümüşhane Vajinismus
Hakkari Vajinismus
Hatay Vajinismus
Iğdır Vajinismus
Isparta Vajinismus
İçel Vajinismus
İstanbul Vajinismus
İzmir Vajinismus
Kahramanmaraş Vajinismus
Karabük Vajinismus
Karaman Vajinismus
Kars Vajinismus
Kastamonu Vajinismus
Kayseri Vajinismus
Kırıkkale Vajinismus
Kırklareli Vajinismus
Kırşehir Vajinismus
Kilis Vajinismus
Kocaeli Vajinismus
Konya Vajinismus
Kütahya Vajinismus
Malatya Vajinismus
Manisa Vajinismus
Mardin Vajinismus
Muğla Vajinismus
Muş Vajinismus
Nevşehir Vajinismus
Niğde Vajinismus
NULL Vajinismus
Ordu Vajinismus
Osmaniye Vajinismus
Rize Vajinismus
Sakarya Vajinismus
Samsun Vajinismus
Siirt Vajinismus
Sinop Vajinismus
Sivas Vajinismus
Şanlıurfa Vajinismus
Şırnak Vajinismus
Tekirdağ Vajinismus
Tokat Vajinismus
Trabzon Vajinismus
Tunceli Vajinismus
Uşak Vajinismus
Van Vajinismus
Yalova Vajinismus
Yozgat Vajinismus
Zonguldak Vajinismus

Tedavi ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: