Denizli Çene Dolgusu

Çene Dolgusu Hakkında Merak Edilen Her şey!

Her zaman için çekici ve güçlü bir çene hem kadınlar hem de erkekler tarafından beğenilmektedir. Yüzle uyumlu bunun yanı sıra güzel bir hatta sahip olan aynı zamanda simetrik bir şekilde bütünleşen çene yüzü daha net ve daha güzel göstermektedir. Ancak bir takım çene sorunları, doğuştan gelen genetik özellikler çene bölgesinde farklılıklara sebep olabilmektedir. Bu farklılıklar çok küçük olabileceği gibi kişinin görüntüsünü beğenmeyeceği ölçülerde de karşımıza çıkabilmektedir. Bu gibi durumlarda birçok kişi çene dolgusu operasyonuna yönelmekte ve daha şık, simetrik bir çene için estetik operasyon geçirmektedir. Ülkemizde estetik alanda birçok kişi burun estetiğini tercih ederken çene dolgusu henüz ülkemizde çok yaygınlığı olan bir işlem değildir. Özellikle asya ülkeleri olan güney kore ve çevre ülkelerinde çene dolgusu estetik alanda sıkça tercih edilen bir işlemdir. Teknolojinin gelişim göstermesi ile birlikte özellikle ünlülerin tercih ettiği çene dolgusu halk arasında da yaygınlık göstermeye başlamıştır.

Çene dolgusu denildiğinde birçok kişi zor bir işlem olduğunu düşünmektedir. Bu noktada bireyleri yanıltan nokta çene dolgusunda kemiklere bir müdahale olacağı yönündedir. Ancak bu halk arasında bilinen bir yanlıştır. Çene dolgusunda enjeksiyon tekniklerine ve iğneleme ile dolgu yöntemi kullanılmaktadır. Çenede ki çukurları doldurma işleminin yanı sıra çok ön plana çıkan noktaları eşitleyerek daha soft bir görüntüye ulaşmak amaçlanmaktadır. Alt yüz bölgesini şekillendirmek adına bir takım dermal dolgu çeşitleri kullanılmaktadır. Dolgu malzemesi çene dolgusunda tek değildir. Birçok çeşit yer almaktadır ve bu noktada alerji testine uygunluk yapıldıktan sonra kişiye enjekte edilir. Hyaluronik asit, sığır kolajeni, yağ hücresi, hidro silapatit kalsiyum gibi maddeler ile dolgu işlemi gerçekleştirilir.  Çene dolgusu işleminde en çok yağ hücresi kullanılmaktadır. Kişinin kendinden elde edilen yağ hücreleri ile dolgu işlemi gerçekleştirilir ve diğerlerine göre  daha sağlıklı bir uygulama olduğu söylenmektedir.

Çene dolgusu yapılırken herhangi bir anestezi yöntemi kullanılmaz. Ancak kişinin isteği doğrultusunda lokal anesteziye yapılabilir.

Çene dolgusu nasıl yapılır?

Çene dolgusunda enjeksiyon tekniklerinden faydalanılır. Çenedeki çukur görünümü düzeltmek, alt yüzü şekillendirmek ve yapılandırmak için dermal dolgu malzemeleri kullanılır. Dolgu enjeksiyonunda kullanılan çeşitli dolgu maddesi çeşidi vardır. Bu çeşitler arasında hyaluronik asit, sığır kolajeni (tedaviden 4 hafta önce bir alerji testi yapılması gerekir), yağ hücreleri (kendi vücudunuzdan elde edilir, otolog yağ), insan yapımı biyobozunur polimer, kalsiyum hidroksilapatit vs. malzemeleri sayılabilir. Dolgu enjeksiyonunda en önemlisi, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış dolgu malzemesinin kullanılmasıdır.

Çene dolgusu için anestezi gerekmez. Ancak eğer hasta tarafından talep edilirse lokal anesteziyle cildiniz uyuşturulabilir. Çene dolgusunda dolgu malzemesi cildin altına küçük iğneler aracılığı ile enjekte edilir. Çene dolgusu seansı yaklaşık 15 dakika sürer.

Doğru bir tedavi planı ile belirgin bir çene hattı sağlanabilir, yapısal özellikleriniz belirgin bir şekilde keskinleştirebilir, yüzünüzün ve çenenizin konturları önemli ölçüde geliştirilebilir.

Çene dolgusu neden yapılır?

Dolgu enjeksiyonları, genellikle yüz bölgesindeki cilt kırışıklıklarını ya da çukurlukları doldurmak için kullanılan estetik cerrahi yöntemidir. Ayrıca yüzdeki hacim eksikliklerini dolgunlaştırarak gidermek için de uygulanır. Derinin altına enjekte edildiğinde, dolgu enjeksiyonu, bu alanı dolgunlaştırarak yükseltir. Dolgu enjeksiyonun etkisi kullanılan ürünün niteliklerine genellikle belli bir süre içinde ortadan kaybolur.

Dolgu malzemeleri enjeksiyonu ile artan çene projeksiyonu, daha ‘V’ şeklinde bir yüz şekli oluşturabilir. Bu, çenenin oranları yüzün diğer özellikleri ile uyumlu hale getirebilir ve yüzün genel estetiği artırılabilir. Çene estetiği ile size özel daha ayrıntılı bilgi almak için Uzmanımız Op. Dr. Mehmet İNCE'den randevu alabilirsiniz.

Çene dolgusunun avantajları nelerdir?

Kalıtımsal yani ailesel özellikler estetik özellikler üzerinde önemli bir etkiye sahiptir ve çenedeki estetik kusurların düzeltilmesinde ameliyat, dolgu ve liposuction teknikleri kullanılabilir. Tüm hastalar için çene çizgisini artıracak tek bir teknik mevcut değildir. Ayrıca ameliyatlı ve ameliyatsız teknikler olarak da değişkenlik gösterir. Cerrahi teknikler kalıcı çözümler sunarken ameliyat, anestezi ve iyileşme süresi gerektirir. Cerrahi olmayan teknikler yani dolgu ve liposuction teknikleri hızlı ve pratik çözümler sunan, iyileşme süresi gerektirmeyen, özellikle ameliyat korkusu olan ve iyileşme süresi için yeterli vakti olmayan kişiler için çok daha cazip bir seçenektir. Bunun dışında cerrahi operasyon geçirmeyi düşünen hastalar için ameliyatsız teknikler ön bir deneme sürecine sahip olmalarını sağlamaktadır.

Zayıf bir çene hattı, zayıf bir mandibular sınır ve / veya çene şekli olması, yumuşak doku gevşekliği çene dolgusu estetiği ile düzeltilebilir.


Sorularınız İçin 0532 015 32 86 Numaralı Telefondan Whatsapp'tan Ulaşabilirsiniz



Tedavi ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: